13 Ağustos 2006

Stop the war... Ayhan Görür

*
***
Please! Look into the Picture.
Stop the war.

*

*
No More War

There is no honorable way to kill, no gentle way to destroy.
There is nothing good in war. Except its ending.
***
Abraham Lincoln
16th US President
*
***
United Nations
***
Kofi Annan
Secretary-General of United Nation
16.Peace is a paramount mission of the United Nations. It is the basis of our existence; the essence of our identity; the course that animates everything we do. 21st September, the International Day of Peace, is the day on which we reaffirm our commitment to this quest. It is an opportunity to consider how to strengthen our system of collective security. And it is meant to be a day of global ceasefire.
I call on all countries and all people to stop all hostilities for the entire day. I urge all people around the world to observe a minute of silence at Noon.
24 hours is not long enough, but it is time enough for combatants and political leaders to consider the destruction they are visiting on their people and on their lands. It is long enough to look over the barricades and through the barbed wire to see if there is another path.
On this International Day of Peace, let us all honor those who have suffered from violence. Let us hold in our hearts the ideal of peace.
*
~ Kofi Annan,
Secretary-General of the United Nations
*
Derleyen: Ayhan Görür

1 yorum:

gaykedi dedi ki...

lübnan israil savasi hakkinda bir kac sey söylemek istiyorum,Herif durdugu yerde sivil hedefe saldiracak... Sabah kalkip isine gelmekten baska bir sucu olmayan sekreter kızcagizlari öldürecek... Koca bulmak icin cirpinan zavalli , Charlotte güme gidecek... Herif Tel Aviv belediye otobüsüne bomba koyacak, pazara giden Rebeka kucaginda emzikli Mison lar can verecek... Herif, israil devleti yokolacaktir diye cigliklar atacak... Herif utanmadan ve sikilmadan Yahudi soykirimi olmamistir, yalandir diyecek... Ve karsi tarafin da eli armut toplayacak!
Sivil hedeflere saldiracaksin ama kendin de askeri hedef göstermeyeceksin, sekiz cocuklu ailenin alt katina roketatarlari dizeceksin, sonra da bombayi yiyince israil sivilleri hedef alıyor diye aglayacaksın... Atma Arap, din kardesiyiz...
2002 yılının nisan ayinda, Suudi televizyonunda seyh Saad El-Buraik demisti ki, Filistinli Müslüman kardeslerim, Yahudilere acimayin, kanları, paralari ve karilari size helaldir...Bütün Arap ülkeleri ve iran, israil devletinin varlıgini ve yasama hakkini tartisma konusu yapmaktan vazgecmedikleri ve iyi niyetlerini de kanitlamadiklari sürece bu savas bitmez. islam köktendincileri cihattan vazgecip uslanmadiklari sürece de bu savas bitmez. Yahudi köktendincileri Arap cocuklarina insan gözüyle bakmadiklari sürece de bitmez. (buraya kadar yazanlar Engin Ardic in iki yazisindan alintidir)

benim ekleyeceklerim,Yahudiler yahudi olmayanlara goyim der,türkcede de gavur kelimesi var,ermenilerde de ermeni olmayanlara dacik derler,ama egitimli saygili ve bilincli bir türk gavur kelimesini kullanmaz...ülkemizde ermeni ve yahudi kelimesinin küfür olarak kullanildigi bile görülmüstür..hic birsey göründügü gibi degildir,yakindan incelenirse renklerin siyah beyaz olmadigi grinin tonlari görülebilir,bu bana Sezen Aksu nun bir sarkisini hatirlatiyor, masum degiliz hicbirimiz.....yarin öbür gün bizde buna benzer sebeplerle kuzey iraka girebiliriz,lütfen olaylara objektif bakmaya ve akilci olmaya calisalim..son söz Gandi den......göze göz hepimizi kör bırakır.....http://gaykedi.blogspot.com/